Kesko

Kategori: Träning

On The Floor

Äntligen!

Nu har vi fått fram ett umgängesschema med dagar och tider, villkor och vart vi ska träffas. Det är riktigt bra och känns skönt att ha det både påskrivet och att hänvisa till och det gäller i ca 2½ månad så då ska vi göra ett nytt schema efter det sen och då har ju Melissa utvecklats ännu mer. Känns bra och ger mig bättre möjlighhet till att planera vardagen istället för att fara hit och dit. Sen slipper man ju ha så mycket kontakt med Anjelika då hennes mamma och gubbe ska vara med vid överlämnandet av Melissa.

Så nu är det umgänge varannan dag och skulle träffat Melissa idag men det var tydligen magsjuka där vi träffas så då fick vi ställa in dagens träff. Tråkigt men Melissa ska ju inte behöva utsättas för den risken, skulle ju bli både jobbigt för Melissa och Anjelika om hon fick magsjuka. Så måndag blir nästa träff då.

Sen blir det bra i framtiden då umgänget kommer att öka och jag har ju 220 föräldradagar kvar vilket jag har användning till senare för att kunna vara hemma med Melissa. Både för att kunna bygga starkare band och för att kunna stödja Melissa i hennes utveckling så att hon successivt kan börja dagis och vänja sig. Sen blir det ju bra på sommaren med då man kan kombinera semester med föräldradagar, fyra veckor semester och fyra veckor pappaledigt eller vid avslutningar och högtider i framtiden. Hade givetvis inte behövt alla föräldradagar och umgänget hade fungerat bra med mycket tid med Melissa men nu är det inte det och då får jag spara dagarna istället och det blir ju bättre och bättre med jämställdheten mellan föräldrarna. Nya lagar kommer från nästa år och gör det mer lika. 

Fick förövrigt en video igår från Anjelika där Melissa för första gången vände sig själv när hon låg på mage och det blir man glad över.

Anabolic Nitro-X, Blåbär. - Sjukt god och ger mig bra tryck.

Träningen går bra och jag kör på, det ger bra resultat både i styrka och utseende. Men behöver köpa lite nya produkter, protein och kapslar. Försöker träna med en kompis då man hjälper varandra lite och pushar varandra vilket ger ett bättre resultat än när man är ensam. Sen är det ju självklart roligare att träna om man är flera även om man inte är där för att vara social, eller ja inte jag iallafall. Fokus måste ju finnas även om man är där med vänner. Ska även beställa hem två rep som är ungefär fem meter långa för lite träning utomhus när solen ändå skiner ibland.

Har även vart i Trollhättan och tränat på Sportlife där och de har mycket som är bättre än i Vänersborg, bättre maskiner och även stor anläggning. Men ska iväg och hämta Viktor nu så ska vi dra och träna sen. Ska köra slut på han idag eftersom han har syndat i veckan. Sen får man väl se vad som händer ikväll, lutar åt att dra till Trollhättan för lite mat, mys och bio.

På golvet, ja där platsar du. Voff Voff.

/Kesko

Legacy

Livet är precis som det borde vara, härligt och skönt. Tränar på och kör mitt egna race så får vi se vart man landar. Fick tagit lite nya bilder så man kan se skillnaden längre fram. Märker mer och mer att armarna växer mera men ska dock lägga mer fokus för att få mer volym runt brösten. Det tar sin tid men mitt mål kommer närmare och närmare så det känns bra.

I fredags så var dagen rätt kaotisk, jobbade först och när jag skulle träffa min dotter så blev det bara mer problematik för stunden. Ringde även till familjerätten och skulle boka tid i fredags men fick inte tag på psykologen eftersom det kan vara bra att ha med henne. Men det såg lite "tight" ut hos familjerätten men de skulle se om de inte kunde klämma in ett möte innan semestern börjar. Fick dock inte ringt psykologen idag eftersom jag var upptagen men får se om hon svarar imorgon.

Efter den kaotiska stunden så begav jag mig ner till farsan för att spendera helgen där, var riktigt trevligt med både god mat och härligt sällskap. Vi åkte ut till Marstrand på lördagen och tittade på "Stena Match Cup Sweden" samt åt god mat och drack mycket gott. Blev väl lite för mycket av det goda men man lever ju bara en gång och får ta igen det med några extra pass på gymmet. Fick även träffat en gammal barndomskompis som jag har växt upp med ute i Lökeberg, var roligt att se han och hans familj.

Har jobbat idag och jobbar hela veckan. Men det är trevligt att kunna spendera en del av sin tid på en så bra plats, bemöts av både leende, humor och annat sen så får man ju även betalt.

Melissa träffade jag igår och hon var glad till att börja med, sedan blev hon lite trött och somna. Men efter en liten stund så var hon hungrig och det gick ju bättre då än i fredags så då fick hon i sig mat. Men sen efter hon hade ätit så blev hon lite ledsen och var svår att trösta. Men det är väl som psykologen säger att det kan vara svårt när både mamma och pappa är på samma plats och att hon då vill till mamma eftersom det är där tiden spenderas mest för tillfället. Men förhoppningsvis så får vi kommit fram till ett bra samarbetsavtal för nån månad eller två. Och det vore ju bra då advokaten har gått på semester nu och kommer tillbaka i Augusti.

Musik


/Kesko

Words....

"Words have no power to impress the mind without the exquisite horror of their reality."
- Edgar Allan Poe


Efter att ha spenderat 24½ timma på jobbet med kvällspass, jour och sen sluta klockan tre så var man helt slut i huvudet. Har sträckt nacken också så fick extrem huvudvärk. Men det är ju sådant som går över, finns ju de som har det värre eller bättre och så kommer det alltid att vara. Jobbar ju senare med, börjar 07:00 till 15:00, sen blir det iväg och träffa lilltjejen.


Åkte iväg till gymmet och körde biceps, rygg och axlar idag. Blev ett bra pass med lite extra tryck i. Enklare när man är två som tränar och när man kan trycka sig själv till max och sen få den hjälp som behövs för att klara de där sista som gör mycket. Var helt slut i armarna efter att vi kört på bra med biceps. Sen gick ju givetvis det bra med ryggen och axlarna med men fokusen låg nog mer på biceps idag då vi pressade varandra lite.


Livet känns riktigt bra nu, är hellre ensam och själv än att vara ensam i tvåsamheten. Allt känns så gött och man har så mycket frihet nu och det kommer bara att bli bättre och bättre. Ska åka iväg imorgon och koppla av lite, umgås och bara njuta av nuet.  Man har ju haft många bra stunder men det kommer även många bra stunder i framtiden.


Ena bilden där jag blev solbränd är efter fyra timmar på stranden, rätt ont gjorde det men det var även där på stranden jag fick upp ögonen för vad som sedan skulle resultera i en liten tjej, som jag älskar mer än allt annat. Min lilla dotter Melissa.Ha det king!

/Kesko

Behov?

Sitter och tittar lite på tv, någon serie på tv11. Gött att varva ner lite innan man lägger sig för att sova.

Man får höra lite här och lite där men det jag inte kan förstå är hur mycket energi alla dessa människor lägger på alla andra. Varför inte bara titta sig själv i spegeln? Desto mer man försöker ställa till med desto djupare blir ju graven. Det resulterar ju att i slutändan så förlorar man för att det man har sagt saknar grund, fakta eller argument. Att läsa på lite skadar inte, men man får välja vad man läser på och vilka fighter som är viktiga att ta.

Det är bara kul att höra alla dessa rykten, det gör mig inget ont och det gör det bara ännu mer värt till att dokumentera precis allt. Har gjort en stor grov pärm som innefattar allt som berör mig och min dotter. Det är allt ifrån ekonomi till transkriptioner. Och att jag väljer att dokumentera allt är så att jag har när det väl kommer till krita, för att utsättas för vad som helst är ju inte okej och det är ju bara en tidsfråga innan någon reagerar och agerar.  


Och det som är mest roligt att höra på, är när en säger "då får man tänka över sina svar" innan man yttrar sig. Ja verkligen, men ibland måste man även följa sina egna råd.


Lilla älsklingen får mat.
Psykologen var jag ju som sagt tidigare hos idag och det var som jag förväntade mig och kändes bra att komma dit. Lärde mig dock inget nytt men alltid trevligt att prata med någon som är insatt i det hela. Sen blev jag lite förvånad över vad som faktiskt skulle vara bättre för Melissa och det blev jag givetvis glad över.  Ska dit imorgon igen och träffa psykologen samt Melissa och hennes mamma. 

Psykologen sa även till mig, att smutskasta den andre föräldern är detsamma som att smutskasta sitt barn.

Har iallafall även hunnit med att träna idag, körde bröst och triceps. Blev ett bra pass med bra tryck i kände jag. Imorgon blir det ben, vader och mage.

/KeskoBotten av dig själv.

Livet

Ja då är man äntligen ledig, tills imorgon, men har ju jobbat hela midsommar och det blir ju pengar av det sen kör jag på imorgon igen på mitt schema. Jobbar hela veckan förutom fredag men tänkte åka iväg då. Men slutar ju vid tre på torsdagen och börjar ju inte förens halv tre på lördag så då kan man ju hitta på något. Blir nog lite käk och utgång ute på kusten tror jag. 

Ska ju som tidigare nämnts iväg på en lägenhetsvisning imorgon och det ska bli kul att se hur den ser ut samt hur stor uteplatsen är. Sen får jag titta på hur planlösningen är så att det passar bra för Melissa och mig innan jag lämnar något besked om jag vill ha lägenheten eller inte.

Träning

Imorgon ska jag även börja med ett nytt schema för träning där jag kommer att börja köra ett set med hundra repetitioner för att få igång syresättningen till musklerna på en bra nivå. Sen ska jag ligga med tre-fyra set med 20 repetitoner och ett-två set med 3-6 repitioner för att bygga upp lite mer massa. Tänkte fokusera mycket på brösten då det känns som om det behövs mer än de andra musklerna.

"Så länge du inte ger upp, kan du heller inte misslyckas!"

Ska även testa indoor walking med en arbetskollega, grillmästaren Mikaela, och se hur det är. Blir säkert ett tufft pass men det ska bli kul att se hur sportlife ser ut i Trollhättan och nu över sommaren kan man tydligen träna på alla trestads anläggningar utan att det kostar något. 

Mitt schema ser ut såhär:

 • Måndag: Pass1 - Ben, vader och mage. Pass2 - 60min Cardio.
 • Tisdag: Pass1 - Bröst och triceps. Pass2 - 60min Cardio.
 • Onsdag: Pass1 - Rygg, axlar och biceps. Pass2 - 60min Cardio.
 • Torsdag: Pass1 - Cardio. Pass2 - Cardio / Aktivitet ute.
 • Fredag: Pass1 - Ben, vader och mage. Pass2 - 60min Cardio
 • Lördag: Pass1 - Bröst och triceps. Pass2 - 60min Cardio
 • Söndag: Pass1 - Rygg, axlar och biceps. Pass2 - 60min Cardio

Dock krockar det ju vissa dagar med att man jobbar men har jag ledig tid så följer jag det schemat. Ska köra det i någon månad eller två för att sedan gå över på ett tyngre schema. Men detta är ett bra schema där det ger mig möjlighet till att förbränna en hel del och samtidigt inte tappa för mycket av muskelmassan.

Försöker ligga på runt tre gram protein per kg och försöker få någonstans mellan 6-8 timmars sömn. Läste en studie att de som sov 5½ timma tappade ca 20% av sin fettförbränning jämfört med de som sov 8½ timma och givetvis spelar ju både kost och sömn in.

Har iallafall märkt resultat i styrka samt uthållighet under de har veckorna som jag har vart på gymmet och följt schemat. Men nu ska det bli lite ändringar i själva övningarna och antalet repetitioner för att kunna få bättre kontakt med musklerna så att de aktiveras på rätt sätt. Sen har jag ett kostschema där jag ligger bra till i variation och kalorier fördelat över dagen. Skriv en kommentar om ni är nyfikna på hela schemat både träning, övningar och kost så kanske jag kan mejla er det.

Motivation

Sen har jag träffat min underbara lilla dotter, Melissa, som jag tänker på hela tiden. Kan vara en doft eller ett ljud som gör att man börjar tänka på henne. Men det känns gott att umgänget har kommit igång bättre än vad det har vart innan. Sen längtar jag tills jag ska vara pappaledig och bara kunna vara med henne själv, hitta på lite saker med henne. 

Sen var det kul när hon satt i min famn och tittade på tvn, simpsons, men det var väl färgerna som var roliga när det var så många olika. Men det är kul när hon börjar hänga med mer och mer men kameran på iPhonen har hon gillat länge och brukar skratta eller le när hon ser sig själv i bild därför blir det en del bilder när hon sitter och tittar på sig själv. 

Men det är en lång resa kvar.

Musik

Sen börjar jag fylla på listorna på spotify och har även börjat mixa samt producera lite igen. Ska snart slänga upp något så ni kan få höra vad för typ av musik det är jag gillar och håller på med. Men tills dess så kan ni ju lyssna på denna sköna.

/Kesko

Godmorgon!

Ha precis vägt mig eftersom det är vägdag och ligger på -9kg nu. Känns gött att det fortsätter att minska, och när det börjar stå stilla på vågen och framför spegeln så kommer man att minska 250 kalorier. Ligger idag på 2440 kalorier ungefär per dag och förbränner 2440 i vilande läge enligt Sportlife´s "vågmaskin". Men sen vet man ju inte hur exakt den är eftersom mätningen i större del går igenom underkroppen med impulser.

Tränade ben, vader och mage igår med syrran.

Ska äta lite frukost nu och sen blir det att hämta syrran och så drar vi till gymmet. Ska köra bröst och triceps idag,

Livet

Ska åka iväg eftermiddag till min farsa och hans fru, komma bort lite från den här staden och tillbaka till sina hemtrakter. Och på onsdag ska jag åka och hämta de 5kg kräftorna som är beställda. De ska tydligen vara stora och fina samt väldigt goda.

/Kesko

Framsteg!

Nu börjar man se framsteg både i spegeln och på vågen, ska se längre fram vad måtten säger också. Men som det är just nu så ligger jag bra till och kommer att fortsätta sjunka i vikt. Imorgon är det ju vägdag och då får vi se vad det blir denna veckan. Märker mer och mer hur byxorna börjar bli lösare och lösare. Behöver nog köpa mig några nya som sitter lite bättre.

Sen sitter jag och väntar på att min lilla dotter ska komma, vet dock inte vilken tid men Anjelika sa att de skulle hit idag så då får jag vänta med att gå så jag inte missar det. Ska bli kul att träffa "plompen" och gosa lite med henne. 

Från förlossningen där Melissa bara är några timmar gammal, ligger och vilar på pappas bröst när mamma är och duschar.

Det hela var magiskt, går inte att förklara.

Träning

Ska dra till gymmet senare också för idag är det ben, vader och mage som gäller. Känner hur det spänner redan och att det har blivit någon form av beroende av att gå dit. Men det är ju där jag finner mitt lugn, där jag kan släppa ut alla tankar och frustration. Så det är helt perfekt för mig.

/Kesko

Tålamod!

Ja då har vi vart hos familjerätten, enligt mig så gick det bra och det var som jag förväntade mig. Dock slutade det inte som jag förväntade mig utan hade hoppats på att vi kunde kommit fram till ett umgängesavtal men vi kom iallafall en bit på vägen och förhoppningsvis så träffas vi där igen redan nästa vecka för att återuppta diskussionen.

Men för mig var det framsteg och att jag får vara en del av Melissas liv på bättre villkor. Ett steg närmare till att kunna bygga starkare band med henne och umgås.

Vad är engangemang?

Det blir ju vad du gör det till, struntar man i något och skyller på andra så blir det heller ingen förändring. Men tar man istället ansvar och engagerar sig så kan man ju faktiskt få en förändring. Engangemang handlar ju även om välmående och utveckling både socialt och intellektuellt. Men det innebär även trygghet, glädje och nyfikenhet. Samt att vissa områden så får man komma fram till en lösning, alternativt kompromissa för allas bästa.

Det finns de pappor som knappt engangerar sig i större utsträkning, många ger upp för lätt för att de känner att de blir motarbetatade, kränkta eller kanske rentav känner att deras rättigheter blir ifråntagna. Dock så är en pappa alltid en pappa, det finns inget som kan ta det ifrån en och har man tålamod så vinner man i längden. Sen finns det även de pappor som inte vill ha något med sina barn att göra och varför de inte vill det har jag ingen riktigt bra förklaring på. Kanske beror det på att de inte kan ta ansvar, eller känner att den förändringen som innebär är för stor.

Jag däremot kommer att vara en närvarande och engangerad pappa. Vill ha en nära och bra kontakt med min dotter så att Melissa mår bra.  Hon är liten nu och givetvis är det ett jättesvårt område. Det uppstår många gånger tankar, funderingar och annat men det gäller att vara fokuserad på hennes bästa. Sen får man ha tålamod som pappa och inte bara ge upp. Vill man att ens barn ska ha en bra relation så får man engangera sig, endast då har man möjlighet till förändring.

Träning

Det blev ingen träning igår kväll då jag kände att jag behövde vila rejält och vara lite ensam i lugn och ro. Men nu ska jag iväg och träna, ska köra ben, vader och mage. Ska bli gött att träna lite och så får vi se hur mycket folk det är på gymmet idag. Är ju studenten här i Vänersborg idag så man lär ju höra en del firande. Alltid trevligt med det och grattis de studenter som nu går ut.

Motivation

Måste bara spela denna låten, överallt. Texten är så grymt bra och Tatanka verkar komma tillbaka med några riktigt heta låtar. Lite av hans nya råa stil, känns trevligt och gott i både öron och högtalare.

Don't give up


This is the time we stand up for your rights
This is the day to look beyond the sights
This is the time we don't give up the fight
And this is the song we'll sing along the night

And you stand up
And you don't give up


Tatanka - Don´t Give Up


/Kesko


Never Give Up!

Började dagen med frukost och sedan hämtade jag exet och Melissa för hon skulle till BVC på rutinkontroll och det såg bra ut. Nästa gång dock så ska hon vaccineras med två sprutor och det kommer säkert att gå bra, men två sprutor på en så liten tjej. Stackarn.

Sen drog jag iväg till gymmet och körde rygg, axlar och biceps. Kunde för första gången se en åder på bicepsen och det innebär ju framsteg för mig. Har ju tidigare bara sett de på underarmarna när de "poppat" upp. Och på kvällen fick jag med mig min yngsta syster till gymmet, vi körde på crosstrainern och för mig blev det 1091 förbrända kalorier över 60 minuter. Dock blev det något konstigt när jag valde programmet jag brukar köra, så det låg på nivå 25 och 40 i intervall så fick ställa in det för hand eftersom lutning förändrades med. Kunde dock startat om men hade ju redan börjat och ville inte förlora tid. Körde på 15 och 25 idag med 4 samt 8 i lutning.

Sen hittade jag en skön låt igår, "Tatanka - Never Give Up", som spelades i både bilen och hemma. Perfekt låt för motivation.

Idag blir det två cardiopass samt att jag ska jobba imellan dem också, men det funkar bra och imorgon ska vi till familjerätten efter att jag kontaktat dem. Har ett förslag som jag tänker lägga fram angående Melissas umgänge med mig. Det är, enligt mig, ett bra schema att följa där både tid och frekvens inte är för stora.

/Kesko

Träna, jobba, träna!

Dagen började med frukost, Axa sportgryn 40gram och sedan for man iväg till gymmet. Tog en PWO innan och körde bröst samt triceps idag och avslutade passet med protein. Sen snabbt hem, lagade lite mat 75gram fullkornsris med 300gram kycklingfilé, som jag tog med mig till jobbet. Och givetvis efter jobbet så drog man till gymmet igen för ett cardiopass. Slutade halv nio på jobbet och blev färdig med cardiopasset strax innan elva.

Körde ett cykelpass på sextio minuter med nivå 18 inställt. Förutom uppvärmingen som låg på nivå 14 och 16. Men det hela slutade med 1109 förbrända kalorier vilket kändes riktigt gott. Det blir enklare och enklare att trampa på och man får bättre och bättre kondition samt att vikten minskar. 

Hade med mig mina hörlurar så jag kunde koppla in dem till tvn som var på cykeln, var någon film på 6an. Dock lite halvkass tyvärr. Men jag var ju inte där för att titta på en film utan pressa mig själv. Härligt var det iallafall, nu blir det sömn!

/Kesko

Stark!

Desto mer som görs och sägs desto starkare blir jag, desto bättre blir mitt tålamod och desto bättre känns det för mig. Så låt det flöda in, jag tar ingen skada och drabbas inte av det heller.

Idag var det vägdag, vågen stod på 114,9kg så det är -7kg totalt då. Så får vi se nästa vecka vad den säger då, dock ska jag även mäta mig idag så att man kan se förändringar även om vågen inte säger något. Så det blir snart lite frukost, sen iväg till gymmet och köra bröst samt triceps idag. Känns riktigt bra idag.

Ska nog ta och köpa mig ett par inlines och börja åka igen, det är ju så extremt roligt och ett bra sätt att ta sig fram på. Måste dock hitta en butik som har min storlek och som känns bra att åka med. Junkyard får man såklart titta på också men är det någon som har någon butik i bakfickan så är det bara att höra av sig. 

Fick även lite nya kläder av min yngsta syster igår, skjortor och t-shirts. De satt bra och var snygga.

Blev ett snabbt inlägg då jag inte har så mycket tid idag, ska ju äta frukost och iväg till gymmet. Men givetvis så måste jag dela med mig av en låt.

Grym låt från Zatox, som förövrigt är en av favoriterna och ikväll blir det till att sätta sig och producera lite musik.

/Kesko

A New Beginning!

Livet

Ja då sitter man här och funderar. Mår rätt gött faktiskt och vet att allt kommer att ordna sig för mig i slutändan. Har tänkt på det här med advokat och har ringt runt lite samt kollat lite på nätet och har beslutat mig för att skaffa en advokat. Desto tidigare desto bättre och det kommer att gynna mig i slutändan även om det kostar en del. Men jag hoppas ju att samarbetssamtalet går bra hos familjerätten så att man kan komma fram till en lösning men jag kommer ju inte bara att acceptera och glida med som vissa skriver sig ha gjort och ångrat det. Jag kämpar ju för min dotter, mig och så att hon ska få det bra.

Att höra "jag tycker du borde hänga dig" eller "jag hoppas du krockar så jag kan hitta en ny pappa" verkar ju bara vara början på ett helvete. Men snart kommer början på slutet och då blir det bättre för min del. Har även pratat runt lite angående mina föräldradagar och jag kommer ju att behöva dem sen så att jag kan vara hemma och få egen tid med Melissa när hon är såpass gammal så att hon kan vara hos mig över en natt eller två. Jag har drömt sen jag var arton att bli pappa men aldrig träffat någon som jag har kunnat tänka mig att dela glädjen med tills jag träffade exet. Men skenet kan bedra och jag hade mina aningar i början men nu är jag pappa och ska kämpa för den rätten att få vara det också. En pappa och mamma har exakt samma känslor och att en ska få behöva kämpa sig igenom dag för dag, vara konstant orolig och aldrig höra något  är inget som jag tycker någon ska få uppleva vare sig det är en pappa eller mamma. 

Jag har sån lust att skriva ut om det hela, om mig, om henne, bråk och allt som är därtill. Men då skulle jag ju bara sjunka till samma nivå som de som jag avskyr gör så. Dock är jag inte rädd för att få lite skit på mig och står för det jag gör utan tvekan. Sen däremot tycker jag inte man ska försöka "svarta" ner någon annan bara för att man är rädd för vad man själv gjort och gör. Är man så rädd för att det man har gjort ska komma ut så borde man inte ha gjort det. Sen kan jag sitta här och skriva hur mycket som helst, men det jag har i åtanke är att det också har vart bra och att jag fortfarande älskar exet men att vi inte fungerar ihop eftersom vi inte har samma värderingar. Sen älskar jag ju min dotter otroligt mycket och dagen hon kom var en av de bästa dagarna i mitt liv. Sen har det vart många bra stunder där man har lagat lite finare mat, tagit vara på tiden, lagt en kudde bakom ryggen eller under armen. Ja många stunder har vart bra, men när de dåliga kom så var det riktigt dåligt. Inte bara lite heller.

Sen blir man kallad egoist och att det ska vara jämnställt, ändå är det jag som blir utan möbler för att jag tänker på Melissa. Men en dag så kommer jag nog att skriva om det mesta, men den dagen är inte idag så det tar vi en annan dag.

Träning

Har legat i och tränat, både styrka och cardio men kommer inte att göra en uppdatering med vikter då det skulle bli ett jävligt långt inlägg om bara vad man lyfter. Kommer istället att uppdatera det en gång i veckan. Samtidigt som jag väger mig vilket är tisdagar. Men har fått med mig en polare att börja träna, eller ja han försöker iallafall med det han klarar av för stunden. Kommer väl bli bättre och bättre när han får lite mer energi.

Sen försöker jag deffa, för att få bort det överflödiga och ska köra det ett tag tills jag är nöjd. Ska däremot börja köra lite mer intensivt om några veckor när konditionen börjar komma tillbaka. Och då resulterar ju det i bättre förbränning, hårdare pass och tyngre vikter. Sen i schemat jag har så ingår ju inte så mycket kolhydrater och det känner jag av när jag ska träna. Man orkar en viss del men absolut inte som när jag tränade för några år sedan men då hade jag mer tid och la mer tid på att lyfta tungt och explosivt. Men jag har inte den tiden nu till att köra sådana pass så kommer att få följa schemat jag har ett tag till så att livet lugnar ner sig lite. 

Dock är jag motiverad och det är riktigt gott att gå till gymmet sen givetvis är ju inte alla övningar optimala men det är ju ett "projekt" som hela tiden utvecklar och förändrar sig. Har sett några på gymmet som har legat i riktigt bra sen en kille som ger en extra motivation när han kommer in. Han är där och tränar, sitter i rullstol och det han gör är extremt grymt. Då får man sig en tankeställare när man tycker att livet är surt. Sen hade det givetvis vart roligare om man hade någon som pushar en, gör en liten galen på gymmet och som motiverar och hjälper till när man kör tyngre.

Sen har ni en riktigt grym låt här, som är nice att köra på gymmet.

Är helt slut.

Ja nu är jag helt slut, känner mig riktigt motiverad och glad till alla förändringar som kommer att ske. Känns riktigt bra och man måste vara positiv även om vissa delar är jobbiga. Man måste ha tålamod och även kunna se framtiden för vad den kommer att bli. Idag har jag kört ett cardiopass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Torsdagar har jag ingen styrketräning på utan bara dubbla cardiopass. 

Tog emot lite idag när jag skulle köra på förmiddagen, men det är bara att bita ihop och göra det. Hade med mig en vän som körde lite bredvid och sedan lite bröst antar jag. Det är kul att ha med sig någon då speciellt när man kör styrkepass för då har man möjligheten till att lägga på lite extra och köra dem där behövande repetitionerna för att man ska kunna öka lite. Dock går det ju ensam med men ökningarna sker ju inte lika intensivt som när man är två och hjälper varandra vid de tyngre partierna.


Ja ni ser ju hur många kalorier det gick åt på förmiddagen. Blev en hel del och körde ett program på nivå 20 som ökade upp till 35. Var tungt men gick ju bra ändå, 824 kalorier på sextio minuter med ett avstånd på 5.24km är väl rätt okej antar jag. Tänkte jag ska prova att pressa på hårdare någon gång längre fram och se vad man bränner ifall man kör riktigt tungt.  På eftermiddagen förbrände jag dock inte lika mycket, körde på cykeln och fick lite kramp i ena vaden så cyklade lite lugnare. Men det blev ändå 677 kalorier förbrända över ett avstånd på 9.6km under sextio minuter. Trevligt när man känner att det går lättare och lättare även om vaden krampade.

Har även träffat min underbara dotter på morgonen och även en sväng igår. Mitt ex hörde av sig för hon ville vila sa hon eftersom hon bara sovit två timmar. Och det kändes ju bra att åka dit eftersom hon lånar sin pappas lägenhet medans han är på en festival. Så att träffas utan inblandning från andra känns ju bra, det är så jag gärna vill ha det eftersom jag inte är så intresserad av de andra. Men Anjelika är ju Melissa´s mamma och vi kommer ju alltid ha kontakten och ett band till varandra. Även om vi inte fungerar ihop så har vi ju ändå Melissa och det hade ju vart roligare om det kunde vart mer neutralt istället för att man blir bemött av korta meningar och arrogans. Men det kanske kommer med tiden, eller så kommer det inte alls. 

Har förövrigt skaffat mig en iPhone 5, vilket kändes härligt då jag använde en gammal men ack så bra telefon. Fördelen med en smartphone är ju att man blir mer tillgänglig. Men man kommer även att leva mindre i "nuet" eftersom man gärna sitter med den också när man t.ex. äter. Sen den andra iPhone 5:an skall jailbreakas och låsas upp så att syrrans kille kan använda den eftersom han inte kan göra det nu och har väntat länge på att få använda den. Så då får vi se vad vi kan göra åt det.

Träning

 Ja, jag orkade inte blogga igår eftersom jag kom hem så sent. Men tänkte att jag tar det idag istället, blev ju ett styrkepass på förmiddagen och ett cardiopass på eftermiddagen. Så det kändes gott på kvällen när man hoppade i sängen och kopplade av. Somna direkt och sov riktigt skönt. Styrkepasset bestod utav rygg, axlar och biceps men jag kör rätt lugnt med övningar som påfrestar ländryggen tills jag har fått köpt ett bälte eftersom jag har problem med ländryggen. 

Latsdrag

 • Set1 - 41kg x 15
 • Set2 - 54.5kg x 10
 • Set3 - 68kg x 10
 • Set4 - 41kg x 10

T-Bar Rodd (Smalgrepp)

 • Set1 - 15kg x 18
 • Set2 - 25kg x 18
 • Set3 - 40kg x 12
 • Set4 - 15kg x 18

Rear Delt

 • Set1 - 20 x 8
 • Set2 - 25 x 8
 • Set3 - 30 x 6 (Fail)
 • Set 4 - 20 x 8

Shrugs (Framsida)

 • Set1 - 20kg x 10
 • Set2 - 40kg x 10
 • Set3 - 50kg x 10
 • Set4 - 20kg x 10

Shrugs (Baksida)

 • Set1 - 20kg x 10
 • Set2 - 40kg x 10
 • Set3 - 50kg x 10
 • Set4 - 20kg x 10

Stående Axelpress (Singel)

 • Set1 - 10kg x 10
 • Set2 - 15kg x 10
 • Set3 - 17.5kg x 10
 • Set4 - 10kg x 10

Lutande Cablelyft

 • Set1 - 5 x 10
 • Set2 - 5 x 10
 • Set3 - 10 x 10
 • Set4 - 5 x 10

Rotatorcuffs (Cable)

 • Set1 - 5 x 10
 • Set2 - 5 x 10
 • Set 3 - 10 x 10
 • Set 4 - 10 x 10

"Axoncurls"

 • Set1 - 20 x 10
 • Set2 - 25 x 10
 • Set3 - 20 x 10
 • Set4 - 15 x 10

Liggande Bicepscurl (C able)

 • Set1 - 30 x 10
 • Set2 - 40 x 10
 • Set3 - 50 x 10
 • Set4 - 30 x 10

Scott Curls

 • Set1 - 10kg x 8
 • Set2 - 15kg x 8
 • Set3 - 17.5kg x 8
 • Set4 - 10kg x 8

Skivstångscurl (Rak)

 • 4 x (20kg x 10)

Utsida Biceps

 • Set1 - 5kg x 10
 • Set2 - 7.5kg x 10
 • Set3 - 10kg x 8 (Fail)
 • Set4 - 5kg x 10
Sen när jag körde cardiopasset så visade de "Natt på Museet" eller vad den hette, och då körde jag cykling. Blev 760 kalorier brända över sextio minuter, avståndet han jag inte se innan maskinen stängde av sig men antar att det var runt 9-10km. Sen stressade jag in i duschen och drog hem. Stensomna som tidigare nämnt.
Sen håller jag på att uppdatera mina spotify-listor så när de är klara så slänger jag upp en länk här så kan ni eventuellt få lite tips om riktigt kunglig musik men under tiden så tipsar jag er om denna låten. Som får mig att tänka på sommaren och bara glida runt i bilen, dunka musik och kanske grilla vid stranden. Härligt och imorgon ska jag träffa lilla Melissa på morgonen, sen iväg och träna samt jobba. Ha det king!

/Kesko

 

Härlig dag!

Livet

Idag har det vart en riktigt bra dag, har spenderat dagen med att träna och umgås samt inhandlat lite nya prylar och kläder. Fick ju givetvis tillbaka på skatten och det gav ju ett stort extra klirr i kassan. Så köpte mig några nya linnen som jag kan träna i, mycket skönare att ha lite luftiga kläder på sig. Sen köpte jag även protein och en "pwo" hos Gymhuset. Men ska beställa mera prylar ifrån fitnessguru.se som har en hel del bra produkter och mycket tips angående träning och fitness.

Celsius

Sen har jag även köpt en hel del kycklingfilér samt en låda med celsius dryck, som jag tar innan cardiopasset för att man förbränner upp till hundra mer kalorier med celsius. Sen är det ju gott att de är helt sockerfria men ger ändå lite sötsmak. Dricker ju annars bara vatten och det är gott att ha något som stillar begäret efter socker lite.

Idag blev dagens middag fullkornsris med kycklingfilé stekta i jordnötsolja, var riktigt gott faktiskt. Sen var det även havregrynsgröt till frukost och det gjorde en bra grund innan styrkepasset på förmiddagen. Ska nog ta och köpa in lite nötfärs och tonfisk imorgon också så man kan variera lite. Har som sagt ett bra schema att följa som ger mig de kalorierna jag behöver. Sen blir det till att hålla det och när man väl är inne i ketos så får man ju inte bryta det för att komma i obalans.

Ville träffa min dotter idag men det glömdes tydligen bort, tråkigt att det ska bli så. Men det är inte så mycket jag kan göra, mer än att säga vad jag vill. Men jag har tålamod så det räcker och blir över. Åren går fort och sen när tiden är inne så kommer jag ju att kämpa för växelvis boende. Älskar ju min dotter och vill att jag ska vara en del av hennes liv då hon har en rättighet till det. Sen vill jag ju inte åka till en plats där jag inte har något att göra på eftersom jag då känner mig utanför och orolig vilket givetvis inte är bra för min lilla tjej. Hon ska ju kunna känna sig trygg när hon är med mig och om jag inte känner mig trygg så kan ju hon omöjligen göra det.

Träning

Idag bestod styrkepasset av bröst samt triceps, dock blev jag lite besviken på mig själv hur mycket man har tappat i styrka på brösten över tiden från gymmandet. Men har styrkan väl funnits där en gång så går det fort att komma upp igen. Kände dock att jag gick ut lite väl hårt på bänkpressen, från att ha vart borta ett tag, så att de andra övningarna för bröstet blev lite lidande. Men det löser sig med tiden, stabilitet och ökningar kommer ju att komma fort.

Styrkepasset såg ut såhär, dock har jag inte räknat med stängerna i vikterna och sen vet jag inte om de maskinerna med bara siffror är lbs eller kg. Tror de är lbs och då har jag skrivit lite fel i tidigare inlägg. Men det frågade jag personalen om på Sportlife men de visste inte riktigt.

Bänkpress

 • - Uppvärming 20kg x 10
 • Set1 - 50kg x 8
 • Set2 - 60kg x 6
 • Set3 - 40kg x 8
 • Set 4 - 20kg x 15
Snedbänk
 • Set1 - 20kg x 10
 • Set2 - 30kg x 6 (Fail)
 • Set3 - 20kg x 10
 • Set4 - 20kg x 8 (Fail)
Rak Hantelpress
 • Set1 - 15kg x 10
 • Set2 - 20kg x 10
 • Set3 - 25kg x 6 (Fail)
 • Set4 - 15kg x 10
Sned Hantelpress
 • Set1 - 15kg x 10
 • Set2 - 17.5kg x 7 (Fail)
 • Set3 - 15kg x 9 (Fail)
 • Set4 - 15kg x 8 (Fail)
Pec Deck
 • Set1 - 30 x 10
 • Set2 - 40 x 10
 • Set3 - 50 x 10
 • Set4 - 30 x 10
Bröstpress (Cable)
 • Set1 - 20 x 12 (Fail)
 • Set2 - 15 x 15
 • Set3 - 15 x 15
 • Set4 - 15 x 15
Nedre bröst (Cable)
 • Set1 - 10 x 10
 • Set2 - 10 x 10
 • Set3 - 10 x 10
 • Set4 - 10 x 10
Tricepspress
 • Set1 - 7.5kg x 10
 • Set2 - 10kg x 10
 • Set3 - 15kg x 10
 • Set4 - 7.5kg x 10
Enhands triceps extensions (Cable)
 • Set1 - 15 x 10
 • Set2 - 15 x 7 (Fail)
 • Set3 - 10 x 10
 • Set4 - 10 x 10

Dips (52.5kg hjälp)

 • Set1 - 10st
 • Set2 - 10st
 • Set3 - 8st (Fail)
 • Set4 - 9st (Fail)

Smalbänk

 • Set1 - 20kg x 10
 • Set2 - 20kg x 10
 • Set3 - 20kg x 10
 • Set4 - 20kg x 10
Det gick väl helt ok idag men som jag tidigare nämnt så blev man ju lite besviken men får ligga i hårt på brösten så jag får upp formen igen. Vägde mig förövrigt idag också och vågen stannade på 116.6kg, vilket är -7kg sen jag började för återta träningen. Vilket är den tredje veckan jag är inne på nu, men första veckan på det nya schemat.
Cardiopasset blev en timma på crosstrainern, och fick sälskap av min granne Ida som också var och tränade. Det är ju roligare med sälskap och att kunna småprata lite medans man änså står på maskinerna. Är det styrkepass så gillar jag inte att prata så mycket då jag tappar fokus men när det gäller konditionsövningar så gör det inget om jag tappar focus då jag gärna tänker på annat än tiden som är kvar och hur många kalorier jag ska bränna. Men jag hade även med mig mina träningshörlurar, som är ett par "Sennheiser & Adidas OMX 680i Sports" och de tål att man svettas och har en otroligt bra kvalitet på ljudet. Sen passar de mina öron perfekt, sitter bra och stadigt. Kopplade in  de till tvn som var på maskinen och tittade på family guy som visades på sexan.
Det hela slutade med 621 förbrända kalorier över 60 minuter och resulterade i en sträcka på 5.6km, det var inte så lång sträcka men jag körde inte så tungt program eftersom jag inte visste om jag skulle klara av 60 minuter eller inte. Men det gick bra så nästa gång ska jag försöka köra lite tyngre. Sen hade jag tänkt att försöka variera alla cardiopass mellan cykel, crosstrainer, rodd och trappmaskin. Sedan när konditionen är bra uppe ska jag försöka börja springa mera, ute som inne. Orkar väl springa 3-4km men får riktigt ont i fötterna när jag springer då jag har en "liktorn" på ett dumt ställe. Men det blir väl till att ta bort den snart, får gå några gånger hos fotvården sen om den inte försvinner så får jag operera bort den.
Musik
Sen vill jag tipsa om den här låten, riktigt bra och är extra härlig att spela när det är gott väder ute.
 
 
/Kesko

Dagen går mot sitt slut!

Ja då har man precis kommit hem efter andra passet på gymmet. Blev såklart ett cykelpass idag, vilket resulterade i 828 förbrända kalorier. Tog ett program som vart formad som en pyramid samt att det drog ut det sista man hade kvar. Fast givetvis fanns det mera att ge men tiden räcker ju inte alltid till. Sextio minuter blev det och turen blev strax över 10.6km.

Efter passet blev det till att stretcha igen, körde lite längre på vaderna eftersom jag har vart dålig med att stretcha de innan. Sen tog jag mig en proteindrink och kopplade av innan jag klev in i duschen för att slutligen bege mig hemmåt. Känns riktigt gott och känner mig riktigt motiverad nu, bra med glädje och det känns underbart att kunna börja ett nytt liv. 

   

Sen träffade jag som sagt min underbara dotter. Exet skulle få hjälp av sin familj att packa sakerna som hon ska och då gick det bra att vara där så att jag kunde ha henne. Jag tog en promenad med henne och min syster Annie, hon låg en del i vagnen samt att jag bar henne en del. Hon gillar ju att få vara med och se sig runtom men till slut så slumrade hon till i min famn och då la jag henne i vagnen igen. Hon är och kommer alltid att vara min största kärlek och jag kommer att kämpa för att få ha henne på lika villkor. Sen är det ju alltid trevligt att samhället håller på att förändras, menar såklart den nya lagen om att föräldrarna ska dela på barnbidraget. Det är ju ett stort steg för alla pappor där ute och det behövs definitivt mer utveckling av samhället så att det blir mer jämställt.

    

Nu blir det till att ta det lite lugnt innan man ska hoppa i sängen, imorgon blir det bröst och triceps på förmiddagen sen ett cardiopass på eftermiddagen. Så får vi väl se hur konditionen kommer att öka samt hur det påverkar kroppen i samband med styrkepassen. Tror att det blir en bra kombination tillsammans, får upp flåset samt att man kommer att bibehålla och kanske rentav bygga mer muskler. Ska iallafall försöka öka varje vecka tills jag hittar det optimala för mig. 

Tänkte även tipsa er om en riktigt bra låt, för er som gillar lite hårdare musik. Producerad av Cristiano Giusberti (även känd som Technoboy, Dj Gius) tillsammans med Antonio Donà (även känd som Tuneboy, K-Traxx). Det är iallafall riktigt bra drag i den på hög volym och ger en ett bra pump ifall man är på gymmet.

/Kesko