Kesko

Kategori: Motivation

Växer!

Älsklingen växer och växer.

On The Floor

Äntligen!

Nu har vi fått fram ett umgängesschema med dagar och tider, villkor och vart vi ska träffas. Det är riktigt bra och känns skönt att ha det både påskrivet och att hänvisa till och det gäller i ca 2½ månad så då ska vi göra ett nytt schema efter det sen och då har ju Melissa utvecklats ännu mer. Känns bra och ger mig bättre möjlighhet till att planera vardagen istället för att fara hit och dit. Sen slipper man ju ha så mycket kontakt med Anjelika då hennes mamma och gubbe ska vara med vid överlämnandet av Melissa.

Så nu är det umgänge varannan dag och skulle träffat Melissa idag men det var tydligen magsjuka där vi träffas så då fick vi ställa in dagens träff. Tråkigt men Melissa ska ju inte behöva utsättas för den risken, skulle ju bli både jobbigt för Melissa och Anjelika om hon fick magsjuka. Så måndag blir nästa träff då.

Sen blir det bra i framtiden då umgänget kommer att öka och jag har ju 220 föräldradagar kvar vilket jag har användning till senare för att kunna vara hemma med Melissa. Både för att kunna bygga starkare band och för att kunna stödja Melissa i hennes utveckling så att hon successivt kan börja dagis och vänja sig. Sen blir det ju bra på sommaren med då man kan kombinera semester med föräldradagar, fyra veckor semester och fyra veckor pappaledigt eller vid avslutningar och högtider i framtiden. Hade givetvis inte behövt alla föräldradagar och umgänget hade fungerat bra med mycket tid med Melissa men nu är det inte det och då får jag spara dagarna istället och det blir ju bättre och bättre med jämställdheten mellan föräldrarna. Nya lagar kommer från nästa år och gör det mer lika. 

Fick förövrigt en video igår från Anjelika där Melissa för första gången vände sig själv när hon låg på mage och det blir man glad över.

Anabolic Nitro-X, Blåbär. - Sjukt god och ger mig bra tryck.

Träningen går bra och jag kör på, det ger bra resultat både i styrka och utseende. Men behöver köpa lite nya produkter, protein och kapslar. Försöker träna med en kompis då man hjälper varandra lite och pushar varandra vilket ger ett bättre resultat än när man är ensam. Sen är det ju självklart roligare att träna om man är flera även om man inte är där för att vara social, eller ja inte jag iallafall. Fokus måste ju finnas även om man är där med vänner. Ska även beställa hem två rep som är ungefär fem meter långa för lite träning utomhus när solen ändå skiner ibland.

Har även vart i Trollhättan och tränat på Sportlife där och de har mycket som är bättre än i Vänersborg, bättre maskiner och även stor anläggning. Men ska iväg och hämta Viktor nu så ska vi dra och träna sen. Ska köra slut på han idag eftersom han har syndat i veckan. Sen får man väl se vad som händer ikväll, lutar åt att dra till Trollhättan för lite mat, mys och bio.

På golvet, ja där platsar du. Voff Voff.

/Kesko

Ett skämt!

Ligger här och har avnjutit lite gott. Haft det riktigt trevligt och skrattat. Jag har det så bra. Lite väl bra.

Words....

"Words have no power to impress the mind without the exquisite horror of their reality."
- Edgar Allan Poe


Efter att ha spenderat 24½ timma på jobbet med kvällspass, jour och sen sluta klockan tre så var man helt slut i huvudet. Har sträckt nacken också så fick extrem huvudvärk. Men det är ju sådant som går över, finns ju de som har det värre eller bättre och så kommer det alltid att vara. Jobbar ju senare med, börjar 07:00 till 15:00, sen blir det iväg och träffa lilltjejen.


Åkte iväg till gymmet och körde biceps, rygg och axlar idag. Blev ett bra pass med lite extra tryck i. Enklare när man är två som tränar och när man kan trycka sig själv till max och sen få den hjälp som behövs för att klara de där sista som gör mycket. Var helt slut i armarna efter att vi kört på bra med biceps. Sen gick ju givetvis det bra med ryggen och axlarna med men fokusen låg nog mer på biceps idag då vi pressade varandra lite.


Livet känns riktigt bra nu, är hellre ensam och själv än att vara ensam i tvåsamheten. Allt känns så gött och man har så mycket frihet nu och det kommer bara att bli bättre och bättre. Ska åka iväg imorgon och koppla av lite, umgås och bara njuta av nuet.  Man har ju haft många bra stunder men det kommer även många bra stunder i framtiden.


Ena bilden där jag blev solbränd är efter fyra timmar på stranden, rätt ont gjorde det men det var även där på stranden jag fick upp ögonen för vad som sedan skulle resultera i en liten tjej, som jag älskar mer än allt annat. Min lilla dotter Melissa.Ha det king!

/Kesko

Nu bär det strax iväg till psykologen sen efter det blir det ett gympass och sen hem och laga sig lite mat. Har jouren idag på jobbet med så det blir en lång tur på jobbet. Men det är ju härligt då man har bra arbetskollegor.

Suttit och tittat på lite bilder som man har på datorn.

/Kesko

Behov?

Sitter och tittar lite på tv, någon serie på tv11. Gött att varva ner lite innan man lägger sig för att sova.

Man får höra lite här och lite där men det jag inte kan förstå är hur mycket energi alla dessa människor lägger på alla andra. Varför inte bara titta sig själv i spegeln? Desto mer man försöker ställa till med desto djupare blir ju graven. Det resulterar ju att i slutändan så förlorar man för att det man har sagt saknar grund, fakta eller argument. Att läsa på lite skadar inte, men man får välja vad man läser på och vilka fighter som är viktiga att ta.

Det är bara kul att höra alla dessa rykten, det gör mig inget ont och det gör det bara ännu mer värt till att dokumentera precis allt. Har gjort en stor grov pärm som innefattar allt som berör mig och min dotter. Det är allt ifrån ekonomi till transkriptioner. Och att jag väljer att dokumentera allt är så att jag har när det väl kommer till krita, för att utsättas för vad som helst är ju inte okej och det är ju bara en tidsfråga innan någon reagerar och agerar.  


Och det som är mest roligt att höra på, är när en säger "då får man tänka över sina svar" innan man yttrar sig. Ja verkligen, men ibland måste man även följa sina egna råd.


Lilla älsklingen får mat.
Psykologen var jag ju som sagt tidigare hos idag och det var som jag förväntade mig och kändes bra att komma dit. Lärde mig dock inget nytt men alltid trevligt att prata med någon som är insatt i det hela. Sen blev jag lite förvånad över vad som faktiskt skulle vara bättre för Melissa och det blev jag givetvis glad över.  Ska dit imorgon igen och träffa psykologen samt Melissa och hennes mamma. 

Psykologen sa även till mig, att smutskasta den andre föräldern är detsamma som att smutskasta sitt barn.

Har iallafall även hunnit med att träna idag, körde bröst och triceps. Blev ett bra pass med bra tryck i kände jag. Imorgon blir det ben, vader och mage.

/KeskoÄlskling

Idag har jag träffat min lilla älskling. 

Enkelt!

Ja nu har man äntligen kommit hem efter en lång dag, har vart på liseberg och åkt en del och spelat lite. Vann en "toblerone" och en "m&m". Men de lär väl inte jag äta upp så tänkte ge bort lite. Rolig dag har det vart iallafall med mycket skratt vilket behövdes kände jag.

Sen ska man träffa lilla tjejen imorgon, tänkte ta en promenad med henne om det är bra väder. Saknar henne otroligt mycket och det ska bli gött att få prata med psykologen och eventuellt komma till ett ytterliggare möte hos familjerätten. Har skrivit ner lite argument om vad jag anser, hur det är att bli motarbetad och på vilket sätt det görs. Det hela blir ju ett stort "moment-22" och man blir förlöjligad, bestraffad och känslan av att det man säger skulle sakna betydelse. Ett stort försök till manipulation enligt mig, men det fungerar inte. Det fungerade kanske i början när man var kär men nu när man inte har några känslor så ges ju ingen effekt, det finns inga knappar att försöka trycka på för man vet redan vad de är ute efter.

Många pappor orkar inte med, då de ofta känner att de blir överkörda, manipulerade och kränkta av både samhälle som motpart. Men jag är inte en av de iallafall, oavsett hur jobbigt och påfrestande det är så blickar jag bara frammåt samtidigt som jag lever i nuet. Ska bli kul att se vad psykologen säger på tisdag.

/Kesko

Moment 22!

Ja nu börjar man bli människa igen efter en lång natt av skrivande och läsande. Har gjort lite anteckningar på alla de frågor som jag har och som jag förhoppningsvis kommer att få svar på. Blir till att träffa en psykolog på tisdag, som eventuellt ska vara med om det blir ett till möte hos familjerätten. Och hon kan nog ge mig svar på det jag undrar över så det känns bra.

Satt även och tittade på lite videos igår på Melissa, gud var liten hon var när hon kom men helt underbar.

- 3 April 2013 

- 23 Juni 2013


- 25 Juni 2013


Hon växer så det knakar lilla tjejen.

Men nu får man bege sig till jobbet.

/Kesko

Botten av dig själv.

Livet

Ja då är man äntligen ledig, tills imorgon, men har ju jobbat hela midsommar och det blir ju pengar av det sen kör jag på imorgon igen på mitt schema. Jobbar hela veckan förutom fredag men tänkte åka iväg då. Men slutar ju vid tre på torsdagen och börjar ju inte förens halv tre på lördag så då kan man ju hitta på något. Blir nog lite käk och utgång ute på kusten tror jag. 

Ska ju som tidigare nämnts iväg på en lägenhetsvisning imorgon och det ska bli kul att se hur den ser ut samt hur stor uteplatsen är. Sen får jag titta på hur planlösningen är så att det passar bra för Melissa och mig innan jag lämnar något besked om jag vill ha lägenheten eller inte.

Träning

Imorgon ska jag även börja med ett nytt schema för träning där jag kommer att börja köra ett set med hundra repetitioner för att få igång syresättningen till musklerna på en bra nivå. Sen ska jag ligga med tre-fyra set med 20 repetitoner och ett-två set med 3-6 repitioner för att bygga upp lite mer massa. Tänkte fokusera mycket på brösten då det känns som om det behövs mer än de andra musklerna.

"Så länge du inte ger upp, kan du heller inte misslyckas!"

Ska även testa indoor walking med en arbetskollega, grillmästaren Mikaela, och se hur det är. Blir säkert ett tufft pass men det ska bli kul att se hur sportlife ser ut i Trollhättan och nu över sommaren kan man tydligen träna på alla trestads anläggningar utan att det kostar något. 

Mitt schema ser ut såhär:

  • Måndag: Pass1 - Ben, vader och mage. Pass2 - 60min Cardio.
  • Tisdag: Pass1 - Bröst och triceps. Pass2 - 60min Cardio.
  • Onsdag: Pass1 - Rygg, axlar och biceps. Pass2 - 60min Cardio.
  • Torsdag: Pass1 - Cardio. Pass2 - Cardio / Aktivitet ute.
  • Fredag: Pass1 - Ben, vader och mage. Pass2 - 60min Cardio
  • Lördag: Pass1 - Bröst och triceps. Pass2 - 60min Cardio
  • Söndag: Pass1 - Rygg, axlar och biceps. Pass2 - 60min Cardio

Dock krockar det ju vissa dagar med att man jobbar men har jag ledig tid så följer jag det schemat. Ska köra det i någon månad eller två för att sedan gå över på ett tyngre schema. Men detta är ett bra schema där det ger mig möjlighet till att förbränna en hel del och samtidigt inte tappa för mycket av muskelmassan.

Försöker ligga på runt tre gram protein per kg och försöker få någonstans mellan 6-8 timmars sömn. Läste en studie att de som sov 5½ timma tappade ca 20% av sin fettförbränning jämfört med de som sov 8½ timma och givetvis spelar ju både kost och sömn in.

Har iallafall märkt resultat i styrka samt uthållighet under de har veckorna som jag har vart på gymmet och följt schemat. Men nu ska det bli lite ändringar i själva övningarna och antalet repetitioner för att kunna få bättre kontakt med musklerna så att de aktiveras på rätt sätt. Sen har jag ett kostschema där jag ligger bra till i variation och kalorier fördelat över dagen. Skriv en kommentar om ni är nyfikna på hela schemat både träning, övningar och kost så kanske jag kan mejla er det.

Motivation

Sen har jag träffat min underbara lilla dotter, Melissa, som jag tänker på hela tiden. Kan vara en doft eller ett ljud som gör att man börjar tänka på henne. Men det känns gott att umgänget har kommit igång bättre än vad det har vart innan. Sen längtar jag tills jag ska vara pappaledig och bara kunna vara med henne själv, hitta på lite saker med henne. 

Sen var det kul när hon satt i min famn och tittade på tvn, simpsons, men det var väl färgerna som var roliga när det var så många olika. Men det är kul när hon börjar hänga med mer och mer men kameran på iPhonen har hon gillat länge och brukar skratta eller le när hon ser sig själv i bild därför blir det en del bilder när hon sitter och tittar på sig själv. 

Men det är en lång resa kvar.

Musik

Sen börjar jag fylla på listorna på spotify och har även börjat mixa samt producera lite igen. Ska snart slänga upp något så ni kan få höra vad för typ av musik det är jag gillar och håller på med. Men tills dess så kan ni ju lyssna på denna sköna.

/Kesko

Godmorgon!

Ha precis vägt mig eftersom det är vägdag och ligger på -9kg nu. Känns gött att det fortsätter att minska, och när det börjar stå stilla på vågen och framför spegeln så kommer man att minska 250 kalorier. Ligger idag på 2440 kalorier ungefär per dag och förbränner 2440 i vilande läge enligt Sportlife´s "vågmaskin". Men sen vet man ju inte hur exakt den är eftersom mätningen i större del går igenom underkroppen med impulser.

Tränade ben, vader och mage igår med syrran.

Ska äta lite frukost nu och sen blir det att hämta syrran och så drar vi till gymmet. Ska köra bröst och triceps idag,

Livet

Ska åka iväg eftermiddag till min farsa och hans fru, komma bort lite från den här staden och tillbaka till sina hemtrakter. Och på onsdag ska jag åka och hämta de 5kg kräftorna som är beställda. De ska tydligen vara stora och fina samt väldigt goda.

/Kesko

Framsteg!

Nu börjar man se framsteg både i spegeln och på vågen, ska se längre fram vad måtten säger också. Men som det är just nu så ligger jag bra till och kommer att fortsätta sjunka i vikt. Imorgon är det ju vägdag och då får vi se vad det blir denna veckan. Märker mer och mer hur byxorna börjar bli lösare och lösare. Behöver nog köpa mig några nya som sitter lite bättre.

Sen sitter jag och väntar på att min lilla dotter ska komma, vet dock inte vilken tid men Anjelika sa att de skulle hit idag så då får jag vänta med att gå så jag inte missar det. Ska bli kul att träffa "plompen" och gosa lite med henne. 

Från förlossningen där Melissa bara är några timmar gammal, ligger och vilar på pappas bröst när mamma är och duschar.

Det hela var magiskt, går inte att förklara.

Träning

Ska dra till gymmet senare också för idag är det ben, vader och mage som gäller. Känner hur det spänner redan och att det har blivit någon form av beroende av att gå dit. Men det är ju där jag finner mitt lugn, där jag kan släppa ut alla tankar och frustration. Så det är helt perfekt för mig.

/Kesko

Trött!

Nu har man precis kommit hem, är riktigt trött idag och har vart seg hela dagen så det ska bli gött med lite sömn.

Sen har jag suttit och tittat på möbler som jag ska ha och en inköpslista på ikea med de prylarna jag behöver. Sen blir det till att inhandla lite mattor, ramar och annat på diverse butiker runtom. Så nu saknas i princip bara lägenhet men ska eventuellt på några visningar nu i veckan och har även kontaktat några mer som inte hört av sig än. Men har sett två som jag verkligen gillar. Förhoppningsvis så är de fräscha inne och båda har stora uteplatser och ligger väldigt bra till.

Behöver ju köpa allt ifrån glas och bestick till möbler till tavlor och ramar. Har även tittat på en smart-tv också och det känns värt att skaffa. Då det kommer att fungera bra med iPhonen och datorn.

Livet

Har tänkt och funderat lite kring mitt liv och eftersom jag inte kan spendera all tid i världen med Melissa så kan jag arbeta mer med mig själv, på alla stadier så har tänkt att återuppta musikproduktionen så har jag något att syssla med under dagarna också och som tar en lite ifrån tankarna. Samt att man får mängder med inspiration till ny musik. 

Sen lär det ju bli en hel del umgänge med vänner och även nya vänner då det håller huvudet sysselsatt. Ska nog ta och gå på bio någon dag, tänkte se After Earth för den verkar riktigt bra och en tur till Liseberg får det bli snart. Spel, umgås och nöje. 

Jag får ju ta det som det kommer eftersom jag inte kan kontrollera hur ofta Melissa ska träffa mig eftersom hon ammar än så länge så får jag ju göra det bästa av situationen. Vilket ger mig mer tid för mig själv och kunna bygga upp nya bekantskaper vilket definitivt behövs då det är ett fåtal som jag känner är värda att ha kvar av de man har haft som vänner tidigare.

En del lever kvar i sin ungdom och klarar inte av sig själva. Vissa låter sina vänner växa förbi en så de står kvar själva och söker sig till yngre och yngre vänner för att då är de den "coola" som är lite äldre, kan köpa ut och har lägenhet. Men så går det en generation till som växer ifrån och så börjar de om. Till slut inser de att de är 40 år och inte har något kvar.

Musik

Måste få bokat mig en tur till Defqon.1 nästa år eftersom jag har sagt att jag ska åka varje år men att det aldrig har blivit av. Men i år så får det bli lite housefestivaler i Sverige. 

Imorgon ska jag äntligen träffa min lilla tjej, ska bli underbart att få träffa henne.

/Kesko

Tålamod!

Ja då har vi vart hos familjerätten, enligt mig så gick det bra och det var som jag förväntade mig. Dock slutade det inte som jag förväntade mig utan hade hoppats på att vi kunde kommit fram till ett umgängesavtal men vi kom iallafall en bit på vägen och förhoppningsvis så träffas vi där igen redan nästa vecka för att återuppta diskussionen.

Men för mig var det framsteg och att jag får vara en del av Melissas liv på bättre villkor. Ett steg närmare till att kunna bygga starkare band med henne och umgås.

Vad är engangemang?

Det blir ju vad du gör det till, struntar man i något och skyller på andra så blir det heller ingen förändring. Men tar man istället ansvar och engagerar sig så kan man ju faktiskt få en förändring. Engangemang handlar ju även om välmående och utveckling både socialt och intellektuellt. Men det innebär även trygghet, glädje och nyfikenhet. Samt att vissa områden så får man komma fram till en lösning, alternativt kompromissa för allas bästa.

Det finns de pappor som knappt engangerar sig i större utsträkning, många ger upp för lätt för att de känner att de blir motarbetatade, kränkta eller kanske rentav känner att deras rättigheter blir ifråntagna. Dock så är en pappa alltid en pappa, det finns inget som kan ta det ifrån en och har man tålamod så vinner man i längden. Sen finns det även de pappor som inte vill ha något med sina barn att göra och varför de inte vill det har jag ingen riktigt bra förklaring på. Kanske beror det på att de inte kan ta ansvar, eller känner att den förändringen som innebär är för stor.

Jag däremot kommer att vara en närvarande och engangerad pappa. Vill ha en nära och bra kontakt med min dotter så att Melissa mår bra.  Hon är liten nu och givetvis är det ett jättesvårt område. Det uppstår många gånger tankar, funderingar och annat men det gäller att vara fokuserad på hennes bästa. Sen får man ha tålamod som pappa och inte bara ge upp. Vill man att ens barn ska ha en bra relation så får man engangera sig, endast då har man möjlighet till förändring.

Träning

Det blev ingen träning igår kväll då jag kände att jag behövde vila rejält och vara lite ensam i lugn och ro. Men nu ska jag iväg och träna, ska köra ben, vader och mage. Ska bli gött att träna lite och så får vi se hur mycket folk det är på gymmet idag. Är ju studenten här i Vänersborg idag så man lär ju höra en del firande. Alltid trevligt med det och grattis de studenter som nu går ut.

Motivation

Måste bara spela denna låten, överallt. Texten är så grymt bra och Tatanka verkar komma tillbaka med några riktigt heta låtar. Lite av hans nya råa stil, känns trevligt och gott i både öron och högtalare.

Don't give up


This is the time we stand up for your rights
This is the day to look beyond the sights
This is the time we don't give up the fight
And this is the song we'll sing along the night

And you stand up
And you don't give up


Tatanka - Don´t Give Up


/Kesko


Never Give Up!

Började dagen med frukost och sedan hämtade jag exet och Melissa för hon skulle till BVC på rutinkontroll och det såg bra ut. Nästa gång dock så ska hon vaccineras med två sprutor och det kommer säkert att gå bra, men två sprutor på en så liten tjej. Stackarn.

Sen drog jag iväg till gymmet och körde rygg, axlar och biceps. Kunde för första gången se en åder på bicepsen och det innebär ju framsteg för mig. Har ju tidigare bara sett de på underarmarna när de "poppat" upp. Och på kvällen fick jag med mig min yngsta syster till gymmet, vi körde på crosstrainern och för mig blev det 1091 förbrända kalorier över 60 minuter. Dock blev det något konstigt när jag valde programmet jag brukar köra, så det låg på nivå 25 och 40 i intervall så fick ställa in det för hand eftersom lutning förändrades med. Kunde dock startat om men hade ju redan börjat och ville inte förlora tid. Körde på 15 och 25 idag med 4 samt 8 i lutning.

Sen hittade jag en skön låt igår, "Tatanka - Never Give Up", som spelades i både bilen och hemma. Perfekt låt för motivation.

Idag blir det två cardiopass samt att jag ska jobba imellan dem också, men det funkar bra och imorgon ska vi till familjerätten efter att jag kontaktat dem. Har ett förslag som jag tänker lägga fram angående Melissas umgänge med mig. Det är, enligt mig, ett bra schema att följa där både tid och frekvens inte är för stora.

/Kesko